În cadrul numeroaselor servicii disponibile la Azil Privat se remarcă kinetoterapia. Aceasta nu este doar necesară seniorilor ce au suferit accidente sau au probleme motorii, însă și celor care doresc să își păstreze un tonus activ. În continuare vă vom prezenta principalele beneficii ale kinetoterapiei pentru seniori.

Kinetoterapia are atât beneficii fizice, cât și psihice. Prin acest tip de terapie se îmbunătățesc forța și rezistența musculară, cât și mobilitatea și coordonarea mișcărilor. Fiecare pacient are un program realizat după necesitățile sale și lucrează în mod individual cu specialistul nostru. Nu există o soluție universală – modul de abordare depinde și de el de felul în care seniorul privește kinetoterapia și de exercițiile de care are nevoie.

Azil Privat dispune de un cabinet de kinetoterapie care este dotat cu toate echipamentele necesare pentru ca procesul să fie unul cât mai eficient. Tocmai de aceea rezultatele cu seniorii de la Azil privat au fost unele excepționale, cu pacienți care s-au recuperat în mod rapid. Desigur, pe lângă îndrumarea specialistului este importantă și implicarea seniorului, care trebuie să fie conștient că doar prin consistență vor putea reuși să își îmbunătățească rezistența musculară. 

Kinetoterapia la seniori este importantă și pentru a ajuta în recuperarea celor care suferă de diverse afecțiuni, precum bolile neurologice, cele ale aparatului locomotor sau chiar Alzheimer. Procentul de recuperare diferă în funcție de pacient, vârsta acestuia și de afecțiunile de care suferă, însă cu siguranță prin acest tip de terapie se vor observa îmbunătățiri în stilul de viață al seniorului.

Pacienții ajung să se descurce singuri mai ușor, lucru observat și de cei dragi. Implicarea familiei este foarte importantă deoarece vârstnicii trebuie încurajați să continue kinetoterapia și să se bucure și să fie cât mai independenți.

Dacă doriți mai multe informații despre Azil Privat și despre serviciile speciale oferite pacienților ce suferă de Alzheimer vă așteptăm la o discuție pe strada Badea Cârțan, nr. 16, București, sau telefonic, la numărul 0212102731.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *