Solicita o vizita

str. Badea Cartan, nr. 16,Bucuresti, Sector 2

021.210.27.31Luni-Duminica 9-20

Camin de batrani Alzheimer

Boala Alzheimer reprezinta cea mai frecventa si mai importanta afectiune degenerativa cerebrala a varstnicului avand intr-un procent crescut de cazuri un mare impact socio-cultural. Datorita complicatiilor ce pot aparea, este recomandata ingrijirea intr-un camin de batrani Alzheimer, care ii poate oferi varstnicului toata atentia necesara.

Noi, la Azil Privat, avem grijă de seniorii afectați de această problemă, oferindu-le un cadru perfect pentru rutina zilnică. De asemenea, facem tot ce ne stă în putință pentru ca pacientul să-și păstreze autonomia și buna dispoziție, furnizând soluții pentru toate nevoile acestuia.

Atrofia cerebrala (reducerea in dimensiuni si greutate a creierului) constituie un process ireversibil si "normal" in cadrul procesului de imbatranire; insa in unele cazuri (fara a fi decoperita inca o cauza certa) anumite zone cerebrale sufera un proces de degenerare mai rapida (zona hipocampica si regiunea mediala a lobului temporal cerebral), fapt ce se reflecta intr-un tablou de manifestari clinice caracteristic dementei Alzheimer.

Sindromul demential reprezinta, in general, o alterare progresiva a statusului cognitiv global, ce implica un declin fata de nivelul de functionare anterior si asociaza o gama larga de simptome psihice, psihologice si comportamentale.

Pacientii cu boala Alzheimer necesita ingrijire si supraveghere permanenta atat din punct de vedere al asistentei primare, asitentei medicale cat si pentru stimularea cognitiva. Printre metodele de terapie se numara psihoterapia cognitiv-comportamentala, meloterapia, terapia ocupationala, terapia sociala (prin dans, jocuri etc).

Speranta de viata a pacientilor cu boala Alzheimer este mai scazuta decat a populatiei generale atat prin boala de baza ce duce la un declin alert cat si prin comorbiditatile care apar frecvent in evolutie.

Cat costa?

Preturile se stabilesc in functie de gradul de dependenta al persoanei asistate, de complexitatea serviciilor de ingrijire necesare si de spatiul de locuire ales. Cazarea, mesele si ingrijirea se stabilesc in limita locurilor disponibile.