Primăvara este cu siguranță un anotimp îndrăgit de aproape toată lumea, însă nu trebuie să trecem cu vederea faptul că, odată cu apariția acesteia, există și o serie de afecțiuni ce se agravează, mai ales în cazul seniorilor. Organismul acestora este expus mult mai ușor la schimbările de temperatură și tocmai de aceea este nevoie de o atenție specială, îngrijirea specializată fiind cea mai bună soluție.

Alergiile – alergiile reprezintă un pericol pentru oricine, indiferent de vârstă. Seniorii însă pot avea mai mult de suferit având în vedere că acestea amplifică și simptomele altor boli, precum astmul. Azil Privat acordă asistență permanentă vârstnicilor și tratament supravegheat, astfel încât aceștia să diminueze pe cât posibil efectul alergiilor. Pentru cei care doresc ca persoanele dragi din viața lor să aibă parte de un astfel de ajutor specializat, dar totuși să petreacă timp și acasă, Azil Privat funcționează și ca centru de zi, cu programul de la ora 08:00 – 19:00.

Gripa – începutul de primăvară aduce cu sine o vreme instabilă, ceea ce implică și posibilitatea apariției gripei. Pentru seniori situația poate deveni cu atât mai gravă cu cât gripa poate duce la complicații grave. Cabinetul medical pus la dispoziție de către Azil Privat are toate condițiile necesare pentru a oferi asistența necesară. În plus, pentru că știm cât de important este și o alimentație corespunzătoare, oferim regimuri alimentare complexe, în funcție de sfaturile medicului specialist, dar și de preferințele seniorilor.

Astmul – inhalarea polenului poate declanșa o criză de astm, vârstnicii având nevoie de îngrijire rapidă pentru a evita repercursiuni mai grave. Pacienții din cadrul Azil Privat au la dispoziție toate facilitățile necesare din acest punct de vedere: cabinet medical, dar și un sistem de avertizare în fiecare cameră pentru a alerta asistentele în cazul unei probleme. Astfel, există în permanență o persoană ce poate oferi ajutor specializat, lucru recomandat mai ales pentru seniorii care ar petrece mult timp acasă singuri.

Depresia – tulburarea somnului, schimbarea obiceiurilor alimentare și dorința de a se izola sunt primele simptome în ceea ce privește depresia, o condiție ce se accentuează primăvara întrucât pacientul în cauză se poate simți copleșit dacă persoanele din jurul său au o stare de dispoziție bună. În cadrul Azil Privat punem la dispoziție serviciile unui psiholog, care să se asigure de faptul că seniorii au o stare psihică bună și că pot trece fără probleme peste această perioadă. În plus, activitățile socio-culturale și de divertisment de la Azil Privat pot fi benefice pentru seniori.

Acestea sunt principalele afecțiuni care se pot agrava primăvara. Azil Privat pune la dispoziția seniorilor o gamă largă de servicii astfel încât aceștia să se bucure de ajutor specializat, dar și de momente de neuitat, petrecute într-un mediu special dedicat nevoilor lor. Dacă doriți mai multe informații despre Azil Privat vă așteptăm la o discuție pe strada Badea Cârțan, nr. 16, București, sau telefonic, la numărul 0212102731.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *