Nichita Stănescu – Primăvara (februarie 1955)

Alături de mocirlele uscate
ies pomii toţi cu trunchiurile-n floare
Hei… zi cu soare-n zare, spune-mi oare
cam câte fete-s astăzi deflorate?

Un orizont pierdut, cu buze roşii
sărută-n creştet noaptea pe hotare
Cocoarele revin din depărtare
şi mor în primăvară ofticoşii…

Primăvara asta chiar a fost așteptată la noi, la Azil Privat. Seniorii, personalul, medicii, toată lumea aștepta cu emoție prima zi de primăvară și un nou început. Primăvara ne dictează tuturor entuziasmul unui nou start, ne dezgheață fricile depozitate peste iarnă, ne dezmorțește și ne pune soarele la dispoziție, cât e ziua de lungă.

La noi în cămin s-au deschis generos ferestrele, s-au așezat flori colorate în toate colțurile, s-au pregătit deserturi cu fructe. Seniorii noștri s-au bucurat mult de 1 martie. Mărțișorul – surpriză a ajuns imediat după micul dejun. Copiii de la Școala Gimnazială Metropolitană ARC  ne-au vizitat în dimineața senină de 1 martie și au oferit doamnelor mărțișoare, flori și dulciuri împreună cu un cadou muzical. Grupul de copii ai clasei I au fost însoțiți de doamnele profesoare Anne-Marie Dumitru și Ileana Cernat.

Și ce credeți că doar atât? Micuții nu se mai săturau de „bunici”, iar seniorii răspundeau cu răbdare întrebărilor curioase ale celor mici. O agitație cum nu se putea mai veselă și mai plină bucurie a transformat pentru câteva ore Azil Privat într-o scenă pentru cântece de primăvară, recitări elegante de poezii și povești cu personaje fantastice.

Primăvara noastră a început spectaculos: energie pozitivă, multe zâmbete, culoare cât încape și o mulțime de suflete fericite. Adică exact ce vă dorim și vouă, tuturor!

Vă mulțumim și o primăvară frumoasă!

Echipa Azil privat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *